DDDW2024

juni 4, 2024

Vijf WorldTour-teams waren aanwezig bij de 134 km lange race met start en finish in Boezinge. Het eerste deel van de dag werd gekenmerkt door drie glooiende ronden, waaronder de Monteberg-klim. De wind was het grootste deel van de dag een factor en Lidl-Trek nam al vroeg het initiatief en dreef het tempo op, waardoor het peloton in verschillende groepen werd verdeeld.

In de slotfase maakten Hanson en Schweinberger hun opmars naar voren, achtervolgd door een groep van acht met drie van Hanson’s teamgenoten en één voor Schweinberger. Het paar had een voorsprong van iets meer dan een halve minuut bij het ingaan van de laatste 10 kilometer, met een groter peloton ongeveer twee minuten verder terug.

De voorsprong van het duo breidde zich uit in de laatste kilometers toen de eetlust achter hen afnam, het werd duidelijk dat de race tussen hen zou worden uitgevochten.

Schweinberger leidde de sprint en profiteerde van een glad stuk weg op het laatste rechte stuk. Hanson kon niet langszij komen en de Oostenrijkse hield stand om haar eerste overwinning van het seizoen te pakken. Lily Williams (Human Powered Health) won de sprint vanuit de achtervolgende groep en pakte de derde plaats.

Op dezelfde dag werden ook nog enkele andere wedstrijden gereden. De resultaten van deze wedstrijden vind je op Uitslag detail | Cycling Vlaanderen